м. Бориспіль, вул. Київський Шлях 71а, БЦ "Гранат"
Пн-Сб 9:00-20:00
Нд 9:00-16:00

Як часто потрібно чистити зуби?

Як часто потрібно чистити зуби?

Лікарі регулярно звертають нашу увагу на те, що більшість людей чистить зуби неправильно. Така, здавалося б, незначна деталь, як неправильний напрямок руху щітки, насправді здатна привести до вкрай негативних наслідків. Наприклад, звичні горизонтальні рухи зубної щітки в роті на справді не вичищають і десятої долі всіх забруднень, а сильний натиск на щітку не тільки не приносить користі, а й навпаки приносить шкоду зубам, травмуючи емаль. В той же час, кругові рухи зубної щітки шкодять яснам і ніби “замітають” залишки дрібних частинок іжі з зубів під ясна, викликаючи запалення. Саме тому, такі важливі правильні рухи при чищенні зубів.

Як правильно чистити зуби

Починати чищення зубів слід з зовнішньої поверхні зубів. Для цього необхідно розмістити щітку під невеликим кутом до лінії ясен (зазвичай стоматологи рекомендують притримуватися кута в 45 градусів) і здійснити кілька акуратних, коротких вертикальних рухів, очищуючи поверхню верхнього ряду зубів. Рухи потрібно здійснювати “зверху вниз”. Очищаючи нижні зуби, навпаки, потрібно рухати щітку знизу вверх. Жувальні поверхні зубів чистити звичними горизонтальними рухами.

Завершальним етапом чищення зубів є легкий масаж ясен: при закритому роті зубною щіткою необхідно здійснити кілька кругових рухів, включно зуби та ясна. Спеціальний скребком або ж звичайною зубною щіткою необхідно почистити язик. Після чищення зубів зубною щіткою необхідно ретельно прополоскати порожнину рота водою, а потім скористатися зубною ниткою, щоб видалити залишки м’якого нальоту з міжзубних проміжків.

Визначити, чи якісно почищені зуби, можна і в домашніх умовах – достатньо провести язиком по поверхні зубів. Гладкість свідчить про те, що на зубах не залишилося нальоту, а шорсткість – ознака того, що на поверхня зубів залишилися забрудненою.